On selvää että meillä jokaisella on omat ongelmamme hiusten kanssa. Kenellä hiukset ovat liian paksut tai liian ohuet. Työssäni huomaan että harvoin penkkiin istuu asiakas joka olisi täysin tyytyväinen hiustensa määrään.

Voin kertoa että jokaiseen ongelmaan löytyy ratkaisu ja aion aloittaa aiheesta hennot/ ohuet hiukset.

Sääntö numero yksi on löytää oman kampaajan kanssa sopiva malli. Itse lähden suosittelemaan lyhyttä tai puolipitkää sillä ohut liuhuletti ei imartele kenenkään ulkonäköä. Tällä hetkellä lyhyet hiusmallit ovat oikein muodikkaita ympäri maailmaa.Lyhyissä hiuksissa voi olla myös naisellinen. Tähän vaikuttaa erityisesti miten hiukset ovat leikattu taka osasta sillä yleensä miesten malleissa suositaan kulmikkuutta ,naisten taas pehmeämpää pyöreämpää niskalinjaa.

Ohuisiin hiuksiin kannattaa leikkauttaa malli jota ei ole rikottu latvasta juurikaan paljon.Kokonaan kevennystä en unohtaisi sillä mitä rikotumpi malli on sen paremmin toimivat muotoilutuotteet eli tässä tapauksessa vahat, vaahdot,puuterit ja muotoilusuihkeet.Veitsi leikkausta en suosittele ohuille hiuksille sillä se rikkoo hiuksen pintaa ja ensimmäisen onnistuneen leikkauskerran jälkeen kuontalo voi olla vielä ohuempi.

Kerrostus ohuisiin hiuksiin

Monesti asiakas haluaa paljon kerrostusta hiuksiin jotta ne nousisivat päälaelta. Oikein yhdistetty ja sopiva määrä kerrostusta antaa kivasti ryhtiä mutta liika kerrostus myös saa näyttämään latvan ohuelta. Luota ehdottomasti ammattilaisen mielipiteeseen ennenkuin kadut kerrostamis päätöstä. Suosituissa polkka malleissa tänä päivänä on  ohut hiuksisten ehdottomasti mietittävä kampaajan kanssa oikea pituus.Mietittävä onko kerrostus omaan hiuslaatuun ollenkaan hyvä ajatus vai näyttääkö polkka paremmalta jos kerrostus tehdään esimerkiksi vain takaosassa/ollenkaan.

Värillä on väliä…

On uskomattoman paljon keinoja värjätä hiukset ja saada hiukset näyttämään tuuheammilta. Myös kasvojen epäsuotuisia piirteitä voi hilllitä oikeanlaisella värjäystekniikalla. Usein suosittelen lyhkäiseen ja ohuisiin hiuksiin yhtä väriä. Super vaalea tai hyvin tumma väri luo heti vaikutelman että tukkaa on enmmän kuin sitä oikeasti onkaan.

Hiukan pidemmissä kuten erillaisissa polkissa ohuthiuksinen saa upeasti volyymia mm raidoituksella tai moni värivärjäyksellä. Moniväri värjäys ei aina tarvitse olla montaa eri väristä raitaa päälliosassa. Tummempi tyvi vaaleassa hiuksessa esmerkiksi luo heti vaikutelman runsaammasta kuontalosta.

Nyt jätän asioita hautumaan teille uusia hiusten leikkaus suunnitelmia ajatteleville. Palaan ohuiden hiusten postauksen  pariin taas mm oikeiden tuotteiden valinnassa:-)

Seuraavaan kertaan siis!