Olaplex suomi

HIUSTEN HYVÄKSI

On paljon erilaisia tekijöitä jotka vaikuttavat hiustesi hyvinvointiin. Avain asemassa on kokonaisuus joka muodostaa pohjan miltä hiuksesi, kyntesi ja ihosi näyttävät. Olen ehdottamasti sitä mieltä että terveellinen ruokavalio, stressin välttäminen ja liikunta auttavat myös hiusten kunnon ylläpitämiseen sekä hyvinvointiin.

RUOKAVALIO

Hiusten kannalta on tärkeää saada hyvin erilaisia vitamiineja ja mineraaleja. Esimerkiksi C vitamiini auttaa rautaa imeytymään paremmin kun taas C vitamiini jo itsessään edistää kollageenin tuotantoa joka taas vahvistaa hius-suonia.  Jokainen vitamiini siis auttaa toista vitamiinia imeytymään.

PROTEIINI

Hiukset rakastavat proteiiniä,  se on tärkein hiusten rakennusaine. Hiilihydraatteja tarvitaan taas että proteiini saadaan hiukseen. Kasvisruokavalioisen proteiinin lähteenä hyviä ovat palkokasvit sekä pähkinät. Pähkinät sisältävät myös sinkkiä, E vitamiinia ja seleeniä jotka suojaavat hiuksiasi  mm auringon tuomilta haittavaikutuksilta. Maitotuotteista rahka, raejuusto ja liha tuotteista kana ja kalkkuna ovat loistavia proteiinin lähteitä.

ÖLJYT

Hiukset tarvitsevat myös hyviä rasvoja kuten oliivi, avokado tai manteli öljyä. Loistava ravintolisä hiuksille on ottaa käyttöön kalanmaksaöljy tabletit tai öljy. Kapselit ovat usein melko isokokoisia ja ehkä vaikea niellä silloin nestemäinen öljy on hyvä vaihtoehto. Näiden suhteen on kuitenkin muistettava ottaa ne  kuuriluonteen omaisesti esimerkiksi näin syksyllä joka päivä 1-2 kpl  3 kk ajan.

Ota kapselit ruoan kera ne imeytyvät nopeammin ja paremmin elimistöösi. Tämän jälkeen voit pitää taukoa ja esimerkiksi seuraava kuuri taas keväällä, toki ne ovat hyviä koko aikaisessa käytössäkin edistämään terveyden ylläpitoa. Tärkeintä kuitenkin on säännöllisyys sillä hiusten terveyden kannalta ei ole mitään hyötyä jos kapseleita ottaa milloin sattuu.

OHUET HIUKSET

Täysjyvä valmisteet kuten tumma pasta, kokojyvä riisi, kala ja kananmunat ovat loistavia lisäyksiä ruokavalioon kun ongelmana on hiusten oheneminen ja hiusten epänormaali lähtö.  Monesti huomataan näin syksyllä että harjatessa hiuksia niitä lähtee enemmän kuin ennen ja hiusten pesussa hiuksia lähtee näkyvästi, hah tämä ikuinen aihe mistä miehet pääsevät sanomaan …Miks tää lavuaari on täynnä sun hiuksia?

HIUSTEN LÄHTÖ

Hiuksiahan lähtee päivittäin noin 100-150 kpl päivässä, emme edes huomaa tätä. Yleinen sääntö milloin hiusten lähdöstä kannattaa huolestua on kun näkyvää eli yllä mainitsemaa pesutilanteissa lähtevää ja silmin nähden esimerkiksi tyynyiltä kerättävää hiusta alkaa olla havaittavissa 3-4kk ajan. Ennen lääkäriin menoa kannattaa tarkkailla onko ruokavaliossa tapahtunut olennaisia muutoksia, onko sinulla ollut stressiä tavallista enmmän ja oletko vaihtanut shampoot ja hoitotuotteet lähiaikoina?

Stressi, dieetit, nopea laihdutus ja yksipuolinen ruokavalio ovat mahdollisia syitä hiusten lähtöön.  Lääkäri ilmeisemmin ottaa kokeita pois sulkeakseen mahdollisen anemian ja kilpirauhasen vajaatoiminnan. Yksi yleisistä hiusten lähtöön vaikuttavista vitamiinin puutoksista on suomalaisilla D -3 vitamiinin puutos. D3 vitamiinin riittävä saanti on varmistettava  lisä ravinteella sillä vaikka söisimme monipuolisesti se ei todennäköisesti takaa riittävää D3 vitamiinin saantia.

HUONOSSA MAAPERÄSSÄ EI RUOHOKAAN KASVA

Öljyjen lisäksi mm manteli on hyvä estämään hiuspohjan kuivumista. Hiuspohjan kuntoa kannattaa seurata sillä kuiva hiuspohja on merkki ettei myöskään hiusten kasvu nopeus ja kunto ole maksimaalinen. Huolehdi että talin tuotanto on tasapainossa hiuspohjan terveenä pysymisen kannalta suosi keltaisia ja oransseja vihanneksia , bataattia ja porkkanaa, hyviä rasvoja sekä juo vettä riittävästi.

Ohut hiuksisten on hyvä välttää valkoista jauhoa, sokeria kuten limonadeja ja makeisia. Hiusten ollessa kuivat kannatta myös kahvin juonnin vähentämisen suhteen tehdä korjausliike sillä kahvi poistaa nestettä kehosta.  Vältä myös valmisruokia, ja suolaa. Jos tukka alkaa kuivua tai ohentua, kyse on yleensä rasvan ja veden puutteesta.

Hiuspohjan rasvaisuus ei ole pelkästään nuorten, puberteetti iässä olevien kiusana vaan monesti aikuisetkin kärsivät siitä. Toisinaan pelkkä shampoon vaihto ei riitä vaan myös ruokavalioon kannattaa kiinnittää huomiota. Liika A vitamiinin saanti ruokavaliosta voi olla myös syy tähän.

YHTEENVETO

  • Vältä stressiä
  • Juo vettä 2 l päivässä
  • Syö monipuolista ja ravintorikasta ruokaa
  • Suosi puhdasta prosessoimatonta LUOMU ruokaa
  • Hiukset rakastavat näitä manteli, oliivi, seesam ja avokadoöljy (sisäisesti ja ulkoisesti) Nokkonen
  • Hyviä proteiinin lähteitä hiuksille kananmuna, raejuusto, kalkkuna, lohi, kana, pähkinät ja palkokasvit
  • C vitamiiniä marjoista, kasviksista ja hedelmistä
  • Raudan saannin lähteitä punainen liha, palkokasvit, pavut ja täysjyväviljatuottteet
  • Lisäravinteeksi kalanmaksaöljytabletit x 2 ja D -3 vitamiini. esimerkiksi Calchichev D3 500 mg  x 1
  • Loistava Hiusten tehoravinne kuurina on Evonia kapseli jotá saat luontaistuotekaupoista ja Sokoksista. Tämä sisältää kaikki hiukselle tärkeät ravintoaineet. Yhdessä paketissa 56 kpl ja paketteja syödöön 2 kpl joiden jälkeen taukoa 3 kk. tarvittaessa toistetaan. Hinta noin 20-30 €